Áfonyás borjú

Gasztróblog a világ két tájáról.

Áfonyás borjú

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csemege ajánló

Brokkolis kenyér

2007.08.05. 22:40 nordiquetortue

Ha már a pestonál tartottunk :)

Hétvégén piknikezni mentünk, ilyenkor az egyik legpraktikusabb étel, amit sütni lehet az a kenyér. Kenyeret sütni nem őrdöngőség, megtölteni meg pláne nem. Az íz élmény? ….

Hozzávalók:

400 g finomliszt

1 teáskanál só

7 g száraz élesztő vagy 25 g az élőflórásból

4 evőkanál olívaolaj

300 ml víz

1 fej brokkoli

zsemlemorzsa vagy zabpehely

300 g pikáns füstölt sajt

100 g pesto

200 g lisztet elkeverünk a száraz élesztővel (az élőflórásat előtte külön pohárban fel kell futtatni) 150 ml vízzel alaposan elkeverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk. Hagyjuk 3-4 órán át kelni, míg össze nem esik. Ezt követően adjuk hozzá a maradék lisztet, vizet és olajat, majd alaposan gyúrjuk el. Edényben keltjük még egy órán át. Közben a brokkolit enyhén sós vízben főzzük meg (kb. 5 perc – amikor a villa már könnyedén áthatol) és alaposan csepegtessük le róla vizet. A sajtot 1x1 cm kockákra vágjuk (de ízlés szerint reszelhető). Ha a tészta megkelt, enyhén lisztezet felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 3 részre vágjuk. A három rész egyik felét zsemlemorzsával vagy zabpehellyel könnyedén megszórjuk és rárakjuk a brokkoli darabokat. A brokkolik tetejét pestoval alaposan megkenjük majd rárakjuk a sajt kockákat. A tészta szélét olívaolajjal megkenjük, összehajtogatjuk, a széleket pontosan illesztjük és villával összenyomkodjuk. A tetejét ismét megkenjük olívaolajjal. Letakarjuk, majd újabb egy óra kelési időt biztosítunk. 230 fokon 15 percig sütjük. Sütés után rácsos felületen hűtjük. Majd irány a természet ;)

A pesto készítésről ugy volt már szó itt.

Fényképezte: Zalán Klára

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér piknik brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://afonyasborju.blog.hu/api/trackback/id/tr74133142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása