ÚJRAÍRVA!!! :'(
Kezdő gasztroblogtulajként, azt hittem, az internet az örök, de be kell, hogy lássam, nem. Egyszerűen elveszett a bejegyzésem, valószínűleg az én hibámból, de ez már sosem fog kiderülni.
Sajnos, anno nem őriztem meg a receptet a gépemen, így betartott egy darabig, amíg újra találkoztam az eredeti tulajjal, Nataschaval, és elkértem.
Vigyázat: A recept fejből íródott újra, így az arányok lehet, hogy nem stimmelnek tökéletesen.
Hozzávalók:
1 kg sütőtök felkockázva (kanadai, narancssárga tök)
fél kg felkockázott sárgarépa
fél kg felkockázott krumpli
9 dkg vaj
1 nagy fej hagyma
1,5 l húsleves (jó kockából is)
1 pohár tejszín v. zsíros tejföl
só, bors, fűszerek (esetünkben curry és csili)
friss metélt bazsalikom
A felmelegített vajon megdinszteltük a felkockázott hagymát, majd hozzáöntöttük a húsleveslét és beletettük a felkockázott zöldségeket (tököt, répát, krumplit). Kb 20 perc alatt puhára főttek, akkor levettük a tűzről, és egy botmixerrel összemixeltük. Sóztuk, borsoztuk, majd hirtelen felindulásból egy kis curry-fűszerkeverékkel és csilivel "bolondítottuk".
A tányérban egy kanál tejfölt/tejszínt adtunk hozzá és megszórtuk frissen metélt petrezselyemmel.
Az eredeti leves ilyen lett:

Kezdő gasztroblogtulajként, azt hittem, az internet az örök, de be kell, hogy lássam, nem. Egyszerűen elveszett a bejegyzésem, valószínűleg az én hibámból, de ez már sosem fog kiderülni.
Sajnos, anno nem őriztem meg a receptet a gépemen, így betartott egy darabig, amíg újra találkoztam az eredeti tulajjal, Nataschaval, és elkértem.
Vigyázat: A recept fejből íródott újra, így az arányok lehet, hogy nem stimmelnek tökéletesen.
Hozzávalók:
1 kg sütőtök felkockázva (kanadai, narancssárga tök)
fél kg felkockázott sárgarépa
fél kg felkockázott krumpli
9 dkg vaj
1 nagy fej hagyma
1,5 l húsleves (jó kockából is)
1 pohár tejszín v. zsíros tejföl
só, bors, fűszerek (esetünkben curry és csili)
friss metélt bazsalikom
A felmelegített vajon megdinszteltük a felkockázott hagymát, majd hozzáöntöttük a húsleveslét és beletettük a felkockázott zöldségeket (tököt, répát, krumplit). Kb 20 perc alatt puhára főttek, akkor levettük a tűzről, és egy botmixerrel összemixeltük. Sóztuk, borsoztuk, majd hirtelen felindulásból egy kis curry-fűszerkeverékkel és csilivel "bolondítottuk".
A tányérban egy kanál tejfölt/tejszínt adtunk hozzá és megszórtuk frissen metélt petrezselyemmel.
Az eredeti leves ilyen lett:
