Ez a recept még mindig abból a sorozatból való amikor a sok spanyol és mexikói recept megihletett. Hús rég került fel a repertoárban, de a melegben annyira nem is kívánkozik. De mint már írtam, engem az erős is hűt.
Hozzávalók (2,5 személyre):
1 csirkemell
2 db chili paprika
1 marék apróra vágott szárított paradicsom
1 fej vörös hagyma
1tkanák római kömény
olaj
só, bors
A csirkemellett megmosom, sóval és borssal bedörzsölöm, majd hosszanti csíkokra vágom. A római köményt az olajon pirítom és egy két perc elteltével hozzáadom az apróra vágott hagymát, amikor üveges lesz mellé rakom a karikákra vágott, magjától megszabadított chilit és a csirkét. Nagyobb lángon egy-két percig az ízeket rákapatom a csirkékre. A hús így gyorsan elfehéredik és magába süti az ízeket. Amikor már minden hús darab elfehéredett, visszaveszem a lángot kicsire fellocsolom egy pohár vízzel és hozzáadom a paradicsomot. 25 – 30 percig hagyom a félig vízben sülni/főni. Ha közben elfogy alóla a víz, akkor kis mennyiségben pótolom.
U.I.: A képen erős koncentrálás mellett felfedezett magok, nem a chiliből, hanem a paradicsomból erednek. ;)
Chilis csirkefalatok
2008.07.04. 00:00 nordiquetortue
Szólj hozzá!
Címkék: csirke paradicsom chili
A bejegyzés trackback címe:
https://afonyasborju.blog.hu/api/trackback/id/tr96548403
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
