Áfonyás borjú

Gasztróblog a világ két tájáról.

Áfonyás borjú

Friss topikok

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csemege ajánló

Chilis csirkefalatok

2008.07.04. 00:00 nordiquetortue

Ez a recept még mindig abból a sorozatból való amikor a sok spanyol és mexikói recept megihletett. Hús rég került fel a repertoárban, de a melegben annyira nem is kívánkozik. De mint már írtam, engem az erős is hűt.

Hozzávalók (2,5 személyre):

1 csirkemell
2 db chili paprika
1 marék apróra vágott szárított paradicsom
1 fej vörös hagyma
1tkanák római kömény
olaj
só, bors

A csirkemellett megmosom, sóval és borssal bedörzsölöm, majd hosszanti csíkokra vágom. A római köményt az olajon pirítom és egy két perc elteltével hozzáadom az apróra vágott hagymát, amikor üveges lesz mellé rakom a karikákra vágott, magjától megszabadított chilit és a csirkét. Nagyobb lángon egy-két percig az ízeket rákapatom a csirkékre. A hús így gyorsan elfehéredik és magába süti az ízeket. Amikor már minden hús darab elfehéredett, visszaveszem a lángot kicsire fellocsolom egy pohár vízzel és hozzáadom a paradicsomot. 25 – 30 percig hagyom a félig vízben sülni/főni. Ha közben elfogy alóla a víz, akkor kis mennyiségben pótolom.

U.I.: A képen erős koncentrálás mellett felfedezett magok, nem a chiliből, hanem a paradicsomból erednek. ;)
 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke paradicsom chili

A bejegyzés trackback címe:

https://afonyasborju.blog.hu/api/trackback/id/tr25548403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása