Áfonyás borjú

Gasztróblog a világ két tájáról.

Áfonyás borjú

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csemege ajánló

Macitészta

2007.09.08. 17:20 avar

Karácsonyra macitészta került a fa alá. Nagyon aranyosak voltak, dehát vészesen közeledett a szavatossági idő vége, így meg kellett enni őket. A macik háromféle színben pompáztak, a natur mellett a pirosat paprikával, a zöldet pedig medvehagymával színezték. Ezeket a színes tészták mindig is érdekelték a fantáziámat: először Németországban találkoztam velük. Passauban töltöttem egy félévet az egyetemen, ahol a menzán egyszer három színű tésztát kínáltak, és a szineket úgy állították össze, hogy a Passaunál egymásba folyó három folyót (Duna, Inn, Ilz) jelképezze. 

Szerettem volna, ha a macitészta színei nem vesznek el az elkészült ételben, ezért elvetettem mind a paradicsomos mind a spenótos mártás ötletét. :-) 

Hozzávalók a feltéthez (3-4 személyre)

fél kiló csirkemell harapni való darabokra aprítva

2 dl főzőtejszín

kb 7 dkg vaj

2 ek liszt

kakukkfű, só, őrölt bors és szerecsendió

reszelt sajt 

A vajban megpárolom a húsdarabokat. Amikor a színük kívülről kifehéredett és félig-háromnegyedig átsültek, akkor kihorgászom őket és félre teszem. Az olvasztott vajba beleszórom a lisztet és kevés tej hozzáadásával nagyon sűrű besamell mártást csinálok, majd óvatosan  kevergetve hozzáöntöm a főzőtejszínt is. Izlés szerint fűszerezem sóval, borssal, szerecsendió és kakukkfűvel és hozzáadom a félig megsült húsdarabokat. Amikor az egész összefőtt, utolsó mozzanatként egy kevés reszelt sajtot adok hozzá.

Azonnal tálalom.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke tészta gyorsan egyszerűen

A bejegyzés trackback címe:

https://afonyasborju.blog.hu/api/trackback/id/tr70160434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása