Szerettem volna, ha a macitészta színei nem vesznek el az elkészült ételben, ezért elvetettem mind a paradicsomos mind a spenótos mártás ötletét. :-)
Hozzávalók a feltéthez (3-4 személyre)
fél kiló csirkemell harapni való darabokra aprítva
2 dl főzőtejszín
kb 7 dkg vaj
2 ek liszt
kakukkfű, só, őrölt bors és szerecsendió
reszelt sajt
A vajban megpárolom a húsdarabokat. Amikor a színük kívülről kifehéredett és félig-háromnegyedig átsültek, akkor kihorgászom őket és félre teszem. Az olvasztott vajba beleszórom a lisztet és kevés tej hozzáadásával nagyon sűrű besamell mártást csinálok, majd óvatosan kevergetve hozzáöntöm a főzőtejszínt is. Izlés szerint fűszerezem sóval, borssal, szerecsendió és kakukkfűvel és hozzáadom a félig megsült húsdarabokat. Amikor az egész összefőtt, utolsó mozzanatként egy kevés reszelt sajtot adok hozzá.
Azonnal tálalom.