Áfonyás borjú

Gasztróblog a világ két tájáról.

Áfonyás borjú

Friss topikok

Linkblog

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Csemege ajánló

Paradicsomszósz - most egy kicsit másképpen

2007.09.30. 20:07 avar

Nagybevásárolni voltunk a lakótársammal, és farkaséhesen tértünk haza. Ilyenkor immáron hagyományosan veszünk valami friss tésztát (most épp taglietellet), amihez csípős paradicsomos öntetet készítünk, de egy kicsit másképpen, mint ahogyan azt "otthon" szokás.


Hozzávalók az öntethez:

2 doboz paradicsomszósz (2x500 g)

7-8 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma

1-2 ek sűrített paradicsom

1 pohár tejszín
1-2 csilipaprika
2-3 ek olívaolaj
1-2 db egész fahéj
só, bors


A hagymát megpucoltuk és a kis lyukú reszelőn lereszeltük. (Ismét a szájban-víz-megoldás, de keményen kűzdött a hagyma is... őszintén szólva emiatt a gyilkos reszelés miatt is ritkán csináljuk. Állítólag létezik olyan gép, amit egyenesen hagymareszelésre fejlesztettek ki. Alternatíva a síszemüveg viselése hagymareszelés közben.) Hozzáadtuk a passzírozott fokhagymagerezdeket, majd forró olajon megpirítottuk. Aztán ráöntöttük a paradicsomszószt, és fűszereztük néhány darab egész fahéjjal, sóval, frissen őrölt borssal, végül beledobtunk egy magyar (:-) ) csilipaprikát is. Ezt aztán jól összefőztük. Kb. 15 perc rotyogás után (vigyázva, oda ne égjen) lehúztuk a tűzről és tejszínnel és sűrített paradicsommal finomítottuk.

Frissen főtt taglietelleval (asszem szélesmetéltnek felel meg magyarul) és parmezánnal frissen gyorsan megettük... :P

A fahéj különleges ízt kölcsönöz a szósznak, ha valaki nem retten vissza a hagymahegy megreszelésétől...

2 komment

Címkék: hagyma fokhagyma tészta olasz konyha fahéj paradicsomszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://afonyasborju.blog.hu/api/trackback/id/tr28181754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsi · http://zsuzsifoz.blogspot.com 2007.10.04. 16:35:53

Ez nagyon jó kis recept. A fahéj és a pradicsom nagyon passzol,én gyakran teszek a bolognai mártásba, a muszaka,töltött padlizsán húsos ragujába.

avar · http://afonyasborju.blog.hu 2007.10.13. 20:03:43

Nekem magamtól eszembe sem jutott volna, ha a lakótársam nem mondja :-)