Áfonyás borjú

Gasztróblog a világ két tájáról.

Áfonyás borjú

Friss topikok

Linkblog

Naptár

július 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csemege ajánló

Ropogós chilis karfiol

2008.07.03. 00:00 nordiquetortue

A forró nyári napokat kétféle képpen tudom elviselni vagy valami hűsítőt eszek, vagy valami erősen fűszereset. Értem én a dörgést a mexikóiak és a chili közötti kapcsolatban. Igazából a spanyol konyha után érdeklődtem, de addig kalandoztam a receptek között a neten, hogy a végül a mexikói konyhához kötöttem ki. Az alábbi receptnek végül kevés köze lett bármelyik Interneten olvasható recepthez, mert a sok recept végül úgy beindította a fantáziámat, hogy az alábbi hozta ki belőlem:

Ropogósra sült chilis karfiol

Hozzávalók
1 közepes nagyságú karfiol
kb.: 100 ml olíva olaj
100 g feta sajt (0,5 x 0,5 cm kockákra vágva
1 – 2 chili
egy marék apróra vágott szárított paradicsom
néhány szár kakukkfű
esetleg parmezán

Az olíva olajt, a fetával, a szárított paradicsommal és a kimagozott karikákra vágott chilivel összekeverem, beledobom a kakukkfüvet és állni hagyom néhány órát (akár napokat is a hűtőben, a lényeg, hogy az olaj hermetikusan elzárja a többi összetevőt a levegőtől).
A gázsütőt 200 fokra előmelegítjük. A karfiolt apróbb fejenként éppen csak megfőzöm enyhén sós vízben (max tíz perc és kész, opt 5-6). Tepsiben fólia csónakba helyezem, hogy ne folyjék el az olaj, leöntöm a szósszal, megszórom parmezánnal és 25 percig sütöm.
 

Szólj hozzá!

Címkék: erős chili karfiol feta

A bejegyzés trackback címe:

http://afonyasborju.blog.hu/api/trackback/id/tr45548288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.