Áfonyás borjú

Gasztróblog a világ két tájáról.

Áfonyás borjú

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csemege ajánló

Töltsünk spenóttal és fetával!

2008.06.21. 17:59 nordiquetortue

A párhuzamos két egyetemi őrületnek vége. Kanadából is visszatértem az öreg kontinensre, így már Brit Kolumbia felfedezésére sem foghatom egyéb elfoglaltságaimat. Szó, ami szó, végre visszatérhetek egy kicsit az egyik kedvenc elfoglaltságomhoz, a főzéshez. Erre blogra is rá fér egy-két poszt. Vancouverből látványos sikerült teljes mértékben elhanyagolni. 

  

Az alábbi szüleményt még Pesten sikerült először kipróbálnom, igaz akkor a piacon nem sikerült spenótot kapnom, így sóskával kellett beérnem, de az a savanykás íz nagyon jól állt a csirkének. Nem bántam meg, sőt új dimenziókban fedeztem fel a sóskát. De lássuk az eredeti receptet, amit ma már ahogy kell spenóttal próbáltam ki.

 

Spenóttal és fetával töltött csirkemell

 

 

  

Hozzávalók

 

125 g feta sajt

500 g spenót

2 gerezd fokhagyma

feketebors

fél fej vöröshagyma

800 g csirkemell (bőrrel ha sütjük, bőr nélkül ha kuktában/zepterben pároljuk) kb. két nagyobb egész csirkemell

 

A csirkemellet megmosom, ferdén oldalról bevágom. Sóval, borssal bedörzsölöm a felületét és a vágatokat (zsebeket) se hagyom ki a mókából. Sóból és borsból ízlés szerinti mennyiséget használok. A spenótot* megszabadítom a szárától, majd haránt irányban kb fél centis csíkokra vágom és ezt követően hosszában. Elkeverem a felaprított hagymával, serpenyőre teszem olaj nélkül, begyújtok alá. Néha megkeverem, amíg össze nem esik, de a leve csak alig kezd el kijönni. Ha túl meleg, akkor megvárom, míg ismét szobahőmérsékletű nem lesz. Ekkor a kockára vágott fetával és az aprított fokhagymával elkeverem. Ezt rakom a csirkemell zsebeibe, majd 25-30 percig párolom vagy 180 fokon sütöm.

*Ha nincs saláta centrifuga, akkor rongyba rázva szárítom meg a leveleket. Még mindig képes vagyok zavarba jönni, hogy mekkora részletességgel kell kifejtenem az eljárásokat…

 

Most pedig megyek, mert alaposan meg kell ünnepelni a nyári napfordulót! Ligo!

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke spenót feta

A bejegyzés trackback címe:

https://afonyasborju.blog.hu/api/trackback/id/tr82532495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása