Nagybevásárolni voltunk a lakótársammal, és farkaséhesen tértünk haza. Ilyenkor immáron hagyományosan veszünk valami friss tésztát (most épp taglietellet), amihez csípős paradicsomos öntetet készítünk, de egy kicsit másképpen, mint ahogyan azt "otthon" szokás.
Hozzávalók az öntethez:
2 doboz paradicsomszósz (2x500 g)
1-2 ek sűrített paradicsom
A hagymát megpucoltuk és a kis lyukú reszelőn lereszeltük. (Ismét a szájban-víz-megoldás, de keményen kűzdött a hagyma is... őszintén szólva emiatt a gyilkos reszelés miatt is ritkán csináljuk. Állítólag létezik olyan gép, amit egyenesen hagymareszelésre fejlesztettek ki. Alternatíva a síszemüveg viselése hagymareszelés közben.) Hozzáadtuk a passzírozott fokhagymagerezdeket, majd forró olajon megpirítottuk. Aztán ráöntöttük a paradicsomszószt, és fűszereztük néhány darab egész fahéjjal, sóval, frissen őrölt borssal, végül beledobtunk egy magyar (:-) ) csilipaprikát is. Ezt aztán jól összefőztük. Kb. 15 perc rotyogás után (vigyázva, oda ne égjen) lehúztuk a tűzről és tejszínnel és sűrített paradicsommal finomítottuk.
Frissen főtt taglietelleval (asszem szélesmetéltnek felel meg magyarul) és parmezánnal frissen gyorsan megettük... :P
A fahéj különleges ízt kölcsönöz a szósznak, ha valaki nem retten vissza a hagymahegy megreszelésétől...